Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regerande mästaren Dackarna säkrade slutspelsplats i sista omgången. Foto: Bildbyrån/C More

Dackarna klart för slutspel – krossade Piraterna i sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna missade chansen att säkra den sista slutspelsplatsen två gånger om.

I stället knep Dackarna kvartsfinalplatsen efter en rejäl uppvisning mot Motalalaget.

– Vi blir utskåpade från första början, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson i C Mores sändning.

Dackarna behövde en seger med minst tre poäng för att gå om Piraterna i tabellen och ta sista slutspelsplatsen. Det ordnade man – med råge.

Piraterna, som saknade tjeckiska stjärnan Vaclav Milik inför den sista omgången, fick en tung start och efter tre heat låg man under med nio poäng. Därifrån fortsatte avståndet att växa.

Dackarna vann till slut med 60-29. Poängbäst i Målillalaget blev Frederik Jakobsen och Brady Kurtz med tolv poäng vardera.

Regerande mästare

Redan förra veckan hade Piraterna chansen att ordna en slutspelsbiljett, men föll tungt mot jumbon Masarna. Därmed är säsongen över för Motalagänget.

– Tyvärr bjuder vi inte upp. Vi blir utskåpade från första början, en uppförsbacke vi inte lyckas vända. Det är en sådan kväll. Men jag gillar inte när det rinner i väg så här, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson i C Mores sändning.

Dackarna är regerande svenska mästare efter att ha besegrat Smederna i fjolårets final. Ett Smederna som förra veckan säkrade årets serieseger.

Slutspel 2022

Kvartsfinaler (30 augusti och 6 september)

Västervik-Rospiggarna (Rospiggarna inleder hemma)

Dackarna-Indianerna (Indianerna inleder hemma)

Semifinalklara lag (13 och 20 september)

Lejonen

Smederna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.