Svenska skyttemedaljer – efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Richard Johansson tog silver på 50 meter viltmål vid skytte-VM i spanska Granada – efter en dramatisk särskjutning.

Och i lagtävlingen blev det brons.

Johansson fick 297 av 300 poäng och låg tvåa efter tisdagens långsamma skytte. Han följde upp det med 290 i det snabba loppet på onsdagen. Med totalt 587 poäng delade han då andraplatsen med Tomi-Pekka Heikkala, Finland och Dimitrij Romanov, Ryssland. Det blev därmed en så kallad shootoff för att fördela silver- respektive bronsmedalj. I den första omgången sköt samtliga 19 – men på det tredje fick Johansson 20 poäng, vilket räckte till silver. Bronset till Romanov och Heikkala blev fyra. Vann gjorde Lukasz Czapla, Polen, med 591 poäng.

Emil Martinsson blev elva med 580 poäng och Niklas Bergström 15:e med 574.

I lagtävlingen räckte svenskarnas totala resultat till en bronsmedalj. Med 1 741 poäng var Sverige fem före fyran Ungern. Ryssland vann på 1 752.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.