Foto: SVT

SVT:s reporter bommade 20 (!) skott

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll avgjordes SM i orienteringsskytte under SM-veckan i Halmstad. På startlinjen stod, förutom Sverigeeliten inom sporten, SVT:s reporter Rickard Ekman. Trots tappert kämpande slutade Ekman på 11:e plats efter att ha bommat alla 20 skott på skjutvallen.

– Skytte är inte min melodi. Jag har ju sprungit nästan fyra kilometer i straffrundan, konstaterar han.

– Skytte är väldigt svårt när man inte har tränat på det.

SM-veckan sommar 2013

Rickard Ekman kämpade tappert men slutade, efter sina 20 straffrundor, på 11:e plats av 15 deltagare.

– De jag slog, har jag inte slagit på skyttet. Det säger nog mer om dem, än om mig.

Hur gick orienteringsmomentet då, du är ju erfaren orienterare?

– Nä, själva orienteringen gick inte bra heller, jag kände mig som en riktigt seg gubbe.

Var det kul att vara med då?

– Nja, det gick ju dåligt på alla sätt och vis. Jag är nog ingen skytt, jag uppskattar nog att springa hela tiden i skogen. Det är väldigt jobbigt att springa 20 straffrundor på en sumpig åker, plus att alla moment på vallen tar längre tid... Man lägger så mycket energi på fel grejer.

Så det blir ingen ny karriär som orienteringsskytt nu?

– Nej, det blir det inte. Träning tar tid och jag har knappt tid att träna vanlig löpning. Skjutningen skulle ju vara ett heltidsjobb om man skulle bli bra på det.

Foto: SVT

Medan Ekman kämpade för fullt stod Robbin Kantarp, P10 Strängnäs, och Emelie Eklöf, Bredaryd, som solklara segrare i tävlingen.

Kantarp var hela nio (!) minuter före tvåan i mål, Thomas Jensen. Men eftersom Jensen tävlar för danska landslaget gick silvermedaljen till Johan Eklöv, Tumba-Mälarhöjden, som var 12 minuter efter Kantarp.

Martin Jansson, Häverödal, knep bronset.

I damklassen hade Emelie Eklöf två minuter till godo på tvåan Frida Wallsten, Göteborg-Majorna. Carina Svensson, Bredaryd, slutade trea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet