• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Många ville se Serena vinna årets fjärde grand slam Foto: Bildbyrån

Biljettpriser rasar efter stjärnfall

Uppdaterad
Publicerad

Biljettpriserna till damernas US Open-final i tennis sjönk med 83 procent under natten. Det är ingen vågad gissning att världsettan Serena Williams förlust i semifinalen har med saken att göra.

Det amerikanska hemmahoppet Serena Williams hade stora förhoppningar inför turneringen. Hennes plan var att upprepa tyska Steffi Grafs bedrift från 1988: Att vinna samtliga grand slam-turneringar under ett och samma år.

Efter segrar i Australian Open, Franska mästerskapen och Wimbledon tidigare i år var Serena Williams bara två matcher från målet innan den oseedade Roberta Vinci besegrade henne med 2–1 i set.

US Open 2015

– Jag vill inte prata om hur stor besvikelse det här är för mig. Om ni har några andra frågor så kan jag svara på dem, sade Williams när presskonferensen inleddes efter matchen.

400 kronor för finalbiljett

Möjligheten att få bevittna en historisk Williams-kvadrupel gjorde att biljetterna till damfinalen sålde slut före herrfinalen, flera dagar innan turneringen ens hade startat. Några dagar före semifinalen kostade den billigaste finalbiljetten på sajten stubhub.com, en andrahandsmarknad på nätet, drygt 2 000 kronor.

Några minuter efter Serena Williams semifinalförlust gick det att hitta motsvarande biljetter för under 400 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2015

Mer i ämnet