Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se avgörandet mellan Gauff och Swiatek i spelaren ovan. Foto: TT

Coco Gauffs segersvit över – Iga Swiatek vann i China Open

Uppdaterad
Publicerad

Coco Gauff hade inte förlorat på 16 matcher.

Men världstvåan Iga Swiatek lyckades bryta segersviten.

Polskan är klar för final i China Open efter seger med 6-2, 6-3.

Iga Swiatek, 22, fick revansch mot Coco Gauff. I slutet av augusti var det den 19-åriga supertalangen som tog segern när de möttes i Cincinnati och sedan den turneringen, som hon vann, har Gauff stått som segrare i varje match hon ställt upp i.

En segersvit som nått 16 matcher inför att duon möttes på nytt, och som Swiatek nu bröt när hon tog hem segern i semifinal i China Open. Hon vann i raka set med 6-2, 6-3.

Sjunde finalen i år

– Det känns som att jag kan spela fritt igen. Det var ett tag sedan jag kände det. Jag är glad att jag kunde förbättra min attityd efter US Open och förhoppningsvis kan jag behålla den så länge som möjligt, säger Swiatek efter matchen.

Segern innebär att Swiatek är klar för sin sjunde WTA 1 000-final för i år. I finalen ställs hon mot Ljudmila Samsonova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.