Federer förlorade direkt i Shanghai

Uppdaterad
Publicerad

Andraseedade Roger Federer förlorade oväntat i sin första match i Shanghai. Albert Ramos-Vinolas, rankad 70:e i världen, vann med 7-6 (7-4), 2-6, 6-3.

Federer verkade en aning rostig efter att inte ha spelat sedan Schweiz vann en playoff-match i Davis Cup för tre veckor sedan.

– Jag var inte tillräckligt bra i de längre duellerna men spelade bra i min egen serve. Han gjorde en bra match. Det var en del otur och jag är missnöjd, säger Federer i Daily Mail.

Skotten Andy Murray kan vid en vinst i morgon ta över andraplatsen på rankingen.

För den 27-årigen spanske kvalspelaren Ramos-Vinolas var det hans livs seger. Det var första gången han slog en topp tio-spelare.

– Efter det andra setet trodde jag att jag skulle förlora men jag spelade väldigt bra och jag är glad eftersom det är min viktigaste seger, säger Ramos-Vinolas till ATP:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.