Foto: TT Nyhetsbyrån

Federer stretar emot i drömfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer räddade en matchboll och vann till slut fem raka game och fjärde set med 7-5 i finalen mot Roger Federer i en mycket jämn tillställning (6-7, 6-4, 7-6, 5-7). Femte set pågår.

Matchen har minst sagt varit jämn så här långt och båda spelarna imponerar i sina servegame. I första set, som Federer tog hem, fick han först rädda en matchboll vid 6–7. 

När Roger Federer gick upp till 5–4 i tredje gjorde han det med fyra raka serve ess. Och det slutade inte där. Vid ställning 5–5 i tredje och 40–40 i game skaffade sig Djokovic två raka breakbollar men Federer svarade med två raka servar som serben inte lyckades ta emot. Därefter slog han in 19:e och 20:e serve esset i matchen och gick upp till 6–5 – men det räckte inte för att ro hem setet.              

Wimbledon 2014

Djokovic tog sig till final i fjol men föll mot Andy Murray. Vinner han idag petar han ner Rafael Nadal från tronen och blir ny värdsetta på rankingen.

Federer jagar sin åttonde Wimbledontitel.            

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2014

Mer i ämnet