Mikael Ymer har spelat på smärtstillande medel för att ta sig igenom Stockholm Open. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Mikael Ymer missar Davis Cup-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer missar Sveriges ödesmatch i Davis Cup. 18-åringen har problem med höften. ”Vi vill inte gå ut med några detaljer kring skadan, men vi kan inte riskera Mikaels hälsa. Därav ingen DC”, skriver fysioterapeuten Tim Lindberg i ett SMS till Dagens Nyheter.

På söndagen vann bröderna Ymer dubbelfinalen i Stockholm Open, men det fanns orosmoln på horisonten för lillebror.

En höftskada tvingade Mikael Ymer att vila i åtta månader efter förra årets Stockholm Open. Nu dras han med en liknande skada inför Sveriges Davis Cup-möte med Israel den 28–30 oktober.

– Jag hoppas verkligen att det går att spela, sade han inledningsvis.

– Under de senaste dagarna har jag haft känningar i höften och de två senaste dagarna har jag spelat på voltaren.

18-åringen nådde andra omgången i singel och tog – tillsammans med sin två år äldre bror Elias – hem dubbeltiteln i Stockholm Open. I Kungliga Tennishallen visade han upp ett spel som kan komma att behövas i Sveriges viktiga nedflyttningsmatch i Europa/Afrika-zonens grupp 1.

Vill inte göra samma misstag som förra året

– Jag var i samma sits i fjol. Jag borde ha lyssnat på kroppen efter Stockholm Open, men det gjorde jag inte då och nu vill jag inte göra om samma misstag, sade han.

Är det samma skada som senast?

– Nej, det är inte samma ställe. Det är andra höften. Vi måste kolla upp det, och innan dess har jag inte så mycket att säga.

Ingen som såg Mikael Ymer i dubbelfinalen anade att han var hämmad av en skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.