Kyrgios tar sig en tupplur mellan gamen. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Murray höll sig kall mot hetssporre

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Björkmans adept Andy Murray vann sin första match i US Open genom att slå 20-årige Nick Kyrgios med 7-5,6-3,4-6,6-1 efter visst besvär. Eftersnacket handlade sedan helt om den unge australiern.

Det var Kyrgios första match efter att han fick böta 105 000 kr efter att ha förolämpat Stan Wawrinka i Montreal för ett par veckor sedan. En mikrofon fångade upp när Kyrgios sa till Wawrinka att en kompis till honom varit otrogen med hans flickvän.

ATP har satt Kyrgios under prövotid i ett halvår och missköter han sig så stängs han av i fyra veckor och får böta 210 000 kr.

US Open 2015

– Alla är inte perfekta vid 20 och jag har gått vidare på ett bra sätt, säger Kyrgios enligt AP.

US Open lyder inte under ATP utan internationella tennisförbundet så förseelser i New York kan inte läggas Kyrgios till last.

Kyrgios varnad av domaren

Trots att alla blickar var riktade på Kyrgios beteende var han i vanlig ordning hetsig, tjafsade med domaren, kastade racketen i banan, låtsades sova i sidybytena och fick en varning för en för hög svordom.

Murray var förberedd på vad som skulle komma.

– När man möter honom så gäller det att koncentrera sig på vad som sker på min egen planhalva, säger Murray som beklagade incidenten med Kyrgios och Wawrinka.

– Vi gör alla misstag och för honom skedde det tyvärr inför miljontals människor, funderar skotten.

Legendaren John McEnroe var inte imponerad av Kyrgios.

– Man vill inte bli ihågkommen som en clown. Man vill bli ihågkommen som en spelare. Jag hoppas att han lär sig av att bete sig som en idiot. Han borde vara högt rankad redan, minst topp tjugo. Så han borde ta sig i kragen. Annars kommer folk att sluta prata om honom, säger McEnroe enligt News.com.

Värmen i kombination med den höga luftfuktigheten fick tolv spelare att ge upp sina matcher i den första omgången: tio män och två kvinnor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2015

Mer i ämnet