Foto: TT

Nadal utslagen ur Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Favoriterna höll för trycket tidigare, men när 10:e rankade Rafael Nadal klev in i den andra omgången blev det överraskande förlust mot Dustin Brown – 102:a i världen i år. ” Självklart är detta en tung stund för mig”, säger Nadal till AP.

Den tvåfaldige Wimbledon-mästaren Rafael Nadal är utslagen ur Wimbeldon redan i den andra omgången. Spanjoren föll mot tyske kvalspelaren Dustin Brown, rankad 102:a i världen, efter en riktig långkörare. Nadal förlorade med 3–1, (7–5, 3–6, 6–4, 6–4).

– Jag har aldrig spelat på center court förut. Jag trodde att jag skulle flippa ut lite. Men jag hade inget att förlora och sen började jag väldigt, väldigt bra och det hjälpte mig, säger Brown till turneringens hemsida.

Wimbledon 2015

Det är fjärde året i rad som Nadal blir utslagen tidigt i turneringen, han på de senaste fyra tillfällen inte lyckats ta sig förbi den fjärde omgången.

– Jag måste bara acceptera det. Sånna här saker händer.. Det är jobbigt för mig, men livet går vidare. Min karriär också. Jag måste fortsätta jobba på, säger Nadal till AP.

Förlorat förut

Nadal har en annan förlust mot en 100-rankad spelare i Wimbledon, i andra omgången 2012 mot, då 100-rankade, Lukas Rosol. Direkt respass ett år senare mot Steva Darcis, 135:a i världen. Exit i fjärde omgången i fjol mot dåvarande 144-rankade Nick Kyrgios.

Nadal är för närvarande rankad som världstia, spanjorens sämsta ranking på tio år.

För Browns del väntar nu 24:e rankade Viktor Troicki i den tredje omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet