Rysarmatchen – världsettan vidare med ett nödrop

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams låg i brygga mot hemmaspelaren Heather Watson, rankad 59 i världen. Men vid ställningen 0–3 i avgörande set reste hon sig efter ett långt game, vände och vann inför ett kokande centercourt med siffrorna 6–2, 4–6, 7–5.

– Det var förmodligen den tuffaste match jag har spelat. Hon spelade otroligt bra, hon skulle ha vunnit där i trejde set när hon hade 3–0. Hon gav allt och visade vilken fantastisk spelare hon är, sade Williams efter matchen.

Williams tog hem första set enkelt, men pressades desto mer av brittiskan i andra efter att Watson brutit till 3–2. Men Williams bröt tillbaka direkt efter kraftfulla retur på serve. Men vid ställningen 4–4 fick brittiskan en ny chans, som hon tog. En märkbart irriterad Williams var väldigt passiv flera gånger och gjorde enkla misstag. Efter ett jämnt game lyckades Watson serva hem andra set och ta matchen till tredje avgörande. Publiken var många gånger helt euforisk under andra set så fort Watson vann en boll.

Wimbledon 2015

Dramatiskt i avgörande set

I tredje set fick Williams en mardrömsstart. Watson bröt två gånger direkt och gick upp till 3–0. Men efter ett långt och nervöst game lyckades Serena bryta tillbaka till 1–3. Efter det tycktes det vända för Serena, som tog hem fyra raka game. Men Watson kom tillbaka. Efter dubbelfel och för långa bollar av Williams bröt Watson till 5–4. Men efter att Williams ännu en gång lyckades bryta och därefter vinna serven fick hon chansen att avgöra vid ställningen 6–5. Och trots att hon tappade två matchbollar lyckades hon till slut förvalta den tredje, bryta och vinna matchen.

– Hon har alla chanser och hon ska sikta högt på rankingen. Jag kunde inte göra någonting när hon spelade så bra, sade Williams

Ställs mot syrran

I fjärde rundan ställs Serena Williams mot sin syster, Venus.

– Hon är i bättre form än jag så hon har lite fördel, men då är i allafall någon av oss i kvartsfinal, säger Williams.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet