Venus Williams är klar för sin första final sedan januari. Foto: TT Nyhetsbyrån

Venus hämnades systern

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan slog Roberta Vinci ut Serena Williams ur US Open.

I dag tog Venus Williams revansch.

Hon vann semifinalen i Wuhan.

”Jag lärde mig mycket av Serenas match”, säger hon.

För en dryg månad sedan förlorade Serena Williams oväntat semifinalen i US Open mot italienska Roberta Vinci. I dag hämnades hennes syster Venus på Vinci.

Williams vann med 2–1 i set, efter att ha vunnit det sista setet i tiebreak, och blev därmed klar för final i WTA-turneringen i Wuhan, Kina.        

WTA-touren

”Är så laddad”

Därmed är storasyster Williams klar för sin blott andra final den här säsongen, och den första sedan januari månad.   

– Wow, jag är så laddad för att spela i finalen! Det var mitt mål när jag kom till turneringen, att spela i finalen och få en chans att ta hem titeln här i Wuhan, sade hon i segerintervjun efter matchen.

– Jag lärde mig definitivt mycket från att titta på Serenas match i US Open. Om jag kunde hade jag gärna gett min seger till Serena, men tyvärr fungerar det inte så.

I finalen ställs Williams mot spanjorskan Garbine Muguruza som vann i två raka set (6–4, 7–6) mot tyskan Angelique Kerber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

WTA-touren

Mer i ämnet