Mikael och Elias Ymer under Stockholm Open. Foto: Bildbyrån

”Vi har inte ens tränat tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael och Elias Ymer spelar sina första dubbelmatcher sedan i tolvårsklassen – och har tagit sig till semifinal i Stockholm Open. På lördagen spelar de om en finalplats. ”Vi får försöka göra precis som vi har gjort de här två matcherna, gå ut med bra energi och framför allt njuta”, säger Mikael Ymer.

Bröderna har skrällt sig vidare i dubbelturneringen, med två segrar efter att ha haft matchbollar emot sig. Nu möter de andraseedade paret Treat Huey och Rohan Bopanna.

Det trots att de inte ens har tränat dubbel tillsammans sedan de vann SM i tolvårsklassen, berättar Elias Ymer i Gomorron Sverige.

”Riktigt motiverade”

– Vi har klickat bra och varit riktigt motiverade. Vi tycker att det är en jätteviktig turnering. Vi har räddat matchbollar i båda matcherna, så vi skulle kunna ha förlorat, men nu spelar vi semifinal imorgon, säger han.

18-årige lillebror Mikael har varit skadad, men har imponerat stort även i singelturneringen där han först slog ut Fernando Verdasco och sedan stod upp bra mot Ivo Karlovic.

”Gå ut och njuta”

– Vi står på banan tillsammans, det är skönt att man inte är helt ensam därute. Jag tror absolut att det kan gå bra, säger Mikael.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.