SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson. Foto: SVT

”Wawrinka överraskade mig”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s tennisexpert tippade Djokovicseger i tre raka set i Franska öppna. ”Men Wawrinka imponerade. Han gick verkligen på knock”, säger Janne Gunnarsson lite ödmjukt efter att den sista bollen spelats.

Söndagens final i Franska öppna är en av de bättre som Janne Gunnarsson sett. Han konstaterar att Stan Wawrinkas taktik fungerade fullt ut.

– Wawrinka gick verkligen på knock. Han slog hårt på alla slag. Att han har en bra backhand visste vi ju men att även hans forehand var så bra. Wawrinka överraskade mig och Djokovic hängde inte med i hans bombardemang i dag.

Gunnarsson ser ytterligare två nycklar till att Wawrinka fick styra och ställa i matchen. Djokovic fick inte in många av sina förstaservar och dessutom blev serben möjligen lite passiv.

– Kanske blev han lite spänd eftersom han så gärna ville vinna den här titeln.

– Jag måste också berömma Magnus Norman. Wawrinka har spelat bättre och bättre hela turneringen, att han höjt sin lägstanivå beror nog till stor del på Norman.

Ja, hur mycket har Magnus Norman betytt för Wawrinka?

– Han har betytt väldigt mycket för det offensiva spelet, och som sagt för jämnheten, tidigare kunde Wawrinka ha en del dippar. Dessutom är Norman så lugn, det smittar av sig. Att Wawrinka inte stressade och inte förivrade sig i dag är mycket Normans förtjänst.

Hur stor skräll är Wawrinkas seger?

– Jag tycker det är en stor skräll, ingen jätteskräll men en stor skräll. Djokovic hade trots allt 27–0 i grusmatcher i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.