Danskan Caroline Wozniacki, till höger, är irriterad över att ryskan Maria Sjarapova, till vänster, är inbjuden till WTA-tävlingen i Stuttgart. Foto: Bildbyrån.

Wozniacki: ”Ändrade regler för Sjarapova”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki rasar mot att Maria Sjarapova har fått ett wildcard till WTA-turneringen i Stuttgart. Sjarapova är ännu dopingavstängd, när tävlingen inleds 24 april.

– Det är respektlöst från turneringens sida mot alla spelare och WTA, säger danskan Caroline Wozniacki enligt BBC.

Maria Sjarapova, med fem Grand Slam-triumfer på meritlistan, får tävla igen 26 april efter femton månaders avstängning för meldoniumdopning. Hon har redan fått wildcards till ett par WTA-turneringar, men får nu även vara med i Stuttgarts WTA-turnering, som inleds två dagar innan hennes dopningsavstängning går ut. Det har väckt känslor.

– Jag tycker att det är väldigt märkligt, oberoende av vem det är, att en spelare får vara med och spela en turnering, när denne fortfarande är avstängd samma vecka, säger Wozniacki.

”Ska starta från botten och få kämpa”

Wozniacki, som numera är 14:e rankad i världen, anser att reglerna är ändrade för att Porsche både har en stark koppling till tävlingen och är huvudsponsor till 29-åriga Sjarapova. Hon har dessutom vunnit tävlingen tre gånger.

– Reglerna är förstås ändrade för dem det handlar om, säger Wozniacki.

– Jag tycker att alla förtjänar en andra chans, men å andra sidan, så känner jag att spelare som blivit avstängda för dopning ska starta om från botten och få kämpa sig tillbaka.

Blandade känslor i tennisvärlden

Världsettan Andy Murray har tidigare kritiserat arrangörers beslut att tilldela Sjarapova wildcards till WTA-tävlingar, då han anser att hon ska behöva kämpa sig tillbaka till toppen. Det får motstånd från fjärderankade rumänskan Simona Halep på damsidan, då hon anser att det är bra att få tillbaka en bra spelare till tennisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.