Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zheng Qinwen om att spela inför Rov Laver: ”Legend”. Foto: Louise Delmotte

Zheng Qinwen till semi inför ögonen på Rod Laver: ”Glad att en sådan legendar tittade”

Uppdaterad
Publicerad

Zheng Qinwen slog Anna Kalinskaja med 6-7(4-7),6-3,6-1 och gick till sin första semifinal i en Grand Slam-turnering inför ögonen på Rod Laver. Dessutom kommer hon att vara topp 10 på rankingen för första gången.

– Jag är glad över att en sådan legendar kommit för att se mig, säger Zheng.

Kinesiskan verkade nervös och stressad i det första setet som Kalinskaja vann i tiebreak. Sedan hittade Zheng en bättre rytm och kunde avslappnad hitta rätt med sina tunga precisa grundslag.

– Jag sa åt mig själv att fokusera och inte tänka på första set. Jag är så glad över att ha nått semifinalen, speciellt efter en så här bra insats, säger 13-rankade Zheng i intervjun på banan.

Australian Open
Margaret Court, Susan Johnson och Rod Laver. Foto: JOEL CARRETT

På läktaren på Rod Laver Arena satt den 85-årige mannen som gett namn åt centercourten på Melbourne Park.

– Jag vet vem det är men var så fokuserad att jag inte såg att han satt och tittade. Jag är glad över att en sådan legendar kommit hit för att se mig, säger Zheng som blev upplyst om att hon kommer att stiga från 13 på rankingen och för första gången nå topp 10.

Kan nå sjätteplatsen vid seger

”Queen Zheng” som det stod på vissa skyltar i publiken är just nu tia på rankingen och kan som vinnare i turneringen nå sjätte plats. 21-åriga Zheng hade inte koll på statistiken.

– Tack för att jag gick veta det, ingen säger något till mig. Förra året sa jag att jag ville vara topp 10 i Australian Open och nu är jag här, säger Zheng som vann tio av de elva sista gamen.

25-åriga Kalinskaja kommer att stiga till plats 38, ett lyft med 37 platser på rankingen. Under sina fyra tidigare starter i huvudklassen i Australian Open har hon blivit utslagen i första omgången.

Hon tappade steget i början av fjärde set och fick en medicinsk timeout vid 1-4 i tredje set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet