Foto: TT Nyhetsbyrån

”The Mauler” känner stolthet

Uppdaterad
Publicerad

För några år sedan visste inte alla vad MMA innbar. Sverige hade inte heller någon duktig utövare inom sporten. Nu vet dock nästan alla vem Alexander ”The Mauler” Gustafsson är och 25 000 biljetter är sålda till MMA-fighten som går av stapeln på Tele 2-arena i januari.

– Jag är stolt över mina enskilda matcher, men också över att sporten har vuxit så mycket. Att man har varit med och bidragit, säger ”The Mauler” till Dagens Nyheter.

Det är första gången UFC intar Tele 2-arena och storpublik väntas. Detta trots att tiden för matchen kommer att anpassas till amerikansk tid vilket gör att fighten förmodligen kommer att gå mitt i natten här hemma i Sverige. Men någon oro över tiden har inte Gustafsson.

UFC

– Det är klart att man hade lite tankar, men vad jag har hört så är det i alla fall 25.000 biljetter sålda.

”Har varit frustrerad och trött”

Förra hösten gick Alexander ”The Mauler” Gustafsson en mycket jämn titelfajt mot Jon Jones. En match många ansåg att Gustafsson borde vunnit på poäng. I stället har svensken fått ställa in sig på att ordna ännu en titelmatch. Något som varit lättare sagt en gjort.

När Gustafsson äntligen fick en titelmatch var han tvungen att ställa in den på grund av en skada.

– Jag har varit frustrerad, trött och haft svårt att motivera mig. Jag har aldrig haft några tankar på att sluta eller lägga ner, men som idrottsman vill du ju tävla. Man måste ha en morot för att motivera sig. Så det har varit tufft.

I stället för Gustafsson fick Daniel Cormier en titelmatch mot Jon Jones, en match som går den 3 januari.

Men i november kom äntligen beskedet Gustafsson ville ha. En match, på hemmaplan, mot Anthony Johnson. Vinnaren i matchen kommer att få en titelmatch.

– Jag har bitit i det sura äpplet, försökt träna på och som plåster på såren får jag tävla igen – på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet