Vidal har skrivit på för Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München bekräftade Arturo Vidals övergång från Juventus redan förra veckan. På tisdagen skrev den chilenske mittfältaren på ett fyraårskontrakt.

– Jag ville ta ett nytt stort steg framåt i min karriär. Jag vill fortsätta att utvecklas som spelare och vinna viktiga titlar som Champions League. Jag tror att jag har bäst förutsättningar att göra det med Bayern München, säger Vidal på Bayerns hemsida.

Vidal är ingen nykomling i Bundesliga. 28-åringen spelade 117 matcher under fyra säsonger för Bayer Leverkusen före flytten till Juventus 2011.

Bundesliga

– Jag är mycket glad över att spela i Bundesliga igen och självklart hoppas jag på att vinna den den här gången ... med Bayern finns en väldigt, väldigt bra chans till det, fortsätter chilenaren på hemsidan.

Med Juventus tog Arturo Vidal fyra ligatitlar. Förra säsongen även italienska cupen och laget spelade Champions League-final i juni. Mittfältaren var också högst delaktig i att Chile nyligen vann Copa America på hemmaplan.

Den tyska klubben har inte givit några detaljer om övergången men både tysk och italiensk media har uppgifter om att Vidal kostat kring 40 miljoner euro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bundesliga

Mer i ämnet