Extremskidåkare omkom i lavinolycka

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man som omkom i en lavinolycka i Chile var en framstående extremskidåkare som åkt till berget San Lorenzo för att spela in i en film.

Svensken befann sig med ytterligare tre personer, varav två svenskar, vid berget San Lorenzo när olyckan inträffade i måndags. Den svenske mannen och en man från Kanada försvann efter lavinen. Deras kroppar har lokaliserats av den chilenska räddningsinsatsen. De andra två svenskarna har förts till sjukhus och mår efter omständigheterna väl.

Skidförbundets sportchef för freeskiing, Anders Norin, beskriver svensken som en säkerhetsmedveten person men säger att den typ av skidåkning som han utövade medförde risker.

-Det är en genre där man utsätter sig för situationer som kan uppstå. Det är ingen ofarlig miljö, säger Norin till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.