Foto: TT Nyhetsbyrån

OS långt borta för Johan Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olssons rehabträning pågår för fullt men det går långsamt och OS-starten är nu verkligen i fara. De dystra beskeden gav förbundskapten Rikard Grip i dag.

Rehabträningen går framåt men väldigt långsamt och han har fortsatt smärta.

– Det går inte så fort som man kanske önskat. Han har varit ute och testat att åka skidor, men han känner smärta när han åker. Johan är långt ifrån högintensiv skidåkning och han är långt ifrån tävlingsredo, säger Grip till Radiosporten.

OS i Sotji

Olsson ådrog sig en överbelastningsskada i området runt ett revbenen i början av januari och har kämpat med rehabträningen sedan dess. Med OS endast ett par veckor bort så börjar tiden bli knapp för femmilsvärldsmästaren.

– Johan är enormt erfaren, han vet precis hur han vill göra inför ett mästerskap. Jag har inget svar på hur länge vi väntar på honom, det är en process. Han kommer inte att åka ner på landslagets träningsläger i nästa vecka. Vi får se hur det fortgår, och tar en dag i taget, säger Grip.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet