Matts Olsson konstaterar jublande att han fixat en pallplats. Foto: Bildbyrån

Olssons första pallplats – tvåa i storslalomen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson vekar ha hittat formen lagom till VM. Svensken fixade karriärens första pallplats när han slutade tvåa i Garmisch-Partenkirchens storslalom. ”Nu kan man nästan kalla sig ett medaljhopp på riktigt”, säger en glad Olsson till SVT Sport.

Olsson låg trea efter det första åket, efter att som 23:e startande ha åkt i mål 45/100 efter ledande Alexis Pinturault.

I andra åket hade Olsson sedan gröna mellantider hela vägen ner. I mål var han han halvsekunden före den då ledande Stefan Luitz och svensken kunde jublande konstatera att en pallplats var säkrad.

”En pallplats man har drömt om”

Österrikaren Marcel Hirscher åkte sedan i mål före Olsson, medan ledaren Alexis Pinturault tappade till en fjärdeplats. Matts Olsson slutade därmed tvåa och tog karriärens första pallplats i världscupen. Trea blev tysken Stefan Luitz.

– Min största förhoppning var att hålla min tredjeplats och fokusera på det jag skulle göra i åket och inte försöka tänka på hur det kunde gå. Sen jag började är det en pallplats man har drömt om, och kanske till och med vinna. Det har tagit lång tid för mig och jag är jätteglad att jag får stå på pallen i dag, säger Olsson till SVT Sport.

VM startar om en vecka

28-årige Matts Olsson har fått en kanoninledning av året. I Adelboden var han sexa i storslalomtävlingen, vilket var hans bästa resultat på tre år.

Alpina VM i St Moritz startar om en vecka, den 6 feburari.

– Nu kan man ju nästan kalla sig medaljhopp på riktigt. Nu ska jag bara njuta fram till VM och förhoppningsvis behålla den här formen också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.