Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Kristoffersen överlägsen – trots dimman

Uppdaterad
Publicerad

Dimman försökte men ingen åkare kunde rå på Henrik Kristoffersen i herrarnas slalom i Adelboden. Norrmannen var fullständig överlägsen och var 1,83 sekunder före tvåan Manfred Moelgg i mål. ”Det är så kul att åka skidor här”

André Myhrer, som slutade 20:a i går i storslalomen, gick ut först i första åket i herrarnas slalom Adelboden. Startnumret skulle visa sig vara en fördel för honom om de två nästkommande åkarna efter dimma sedan drog in över området.

– Det är tråkigt att det blir sådana här race men Fis vill ju ändå köra racen så det är bara att acceptera. I Zagreb hade jag lite olyft med snön i stället, så det jämnar väl ut sig, säger André Myhrer till SVT Sport.

Vinterstudion

Hirscher tappade i dimman

En av de som hade mest problem med dimman i första åket var Marcel Hirscher som körde in på sjätteplats och slog ut med armarna för att visa sin besvikelse.

Svensken låg femma inför andra åket där han stod för en stabil insats. Men 33-åringen tappade ändå en placering när Hirscher tog revansch och körde upp sig till tredje plats.

– Jag är ganska nöjd med sjätteplatsen. Det fanns mer att göra i första åket, att utnyttja den chansen med bra sikt, säger Myhrer.

I och med tredjeplatsen tog Hirscher sin 101:a pallplats och därmed lämnar han Marc Girardelli bakom sig på 100.

Kristoffersen överlägsen

Mot vinnaren Henrik Kristoffersen hade ingen något att sätta emot. Trots dimman, som svept in över dalen även i andra åket, var norrmannen fullständigt överlägsen.

I mål var Kristoffersen hela 1,83 (!) sekunder före tvåan Manfred Möelgg och imponerade 2,19 före den annars så säkra Marcel Hirscher.

– Jag försökte bara åka så bra jag kunde. Det var en skön känsla, säger Henrik Kristoffersen till NRK efter åket.

– Det är så kul att åka skidor. Jag hörde publiken och det är så kul att åka skidor här, fortsatte han.

Myhrer var imponerad.

– Det är bara att ta av hatten och buga. Vi andra har lite att jobba på.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet