Sara Hector körde upp sig i andra åket. Foto: TT Nyhetsbyrån/TV4

Hector klarade topp 10

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector var inte helt nöjd efter sitt första storslalomåk i VM i St Moritz. Men ett bra andra åk räckte till en niondeplats, hon körde upp sig från en 14:e plats. Franska Tessa Worley pallade för favorittrycket och tog guldet.

Gemensamt för de svenska åkarna var att ingen kunde vara riktigt nöjd efter första åket. Men också att samtliga gjorde ett bättre andra åk.

Bäst av svenskorna var Sara Hector som gick ut hårt i andra åket och fick ställa sig på förstaplatsen när hon gått i mål. Därifrån blev hon dock nedknuffad ganska omgående när slovakiskan Petra Vlhova körde in en hundradel före. 

– Underlaget är som en sorbet, lite mjukt. Det var lurigt att åka på. Jag har fortfarande mycket att lära. Jag var lite feg där uppe. Jag fattar inte varför, säger Sara Hector till TV4.

Men 24-åringen var ändå inte bara missnöjd.

– Det finns en hel del bra grejer att med sig, hur jag har tacklat hela tävlingen. Jag är inte jättenöjd men det finns positiva delar att ta med sig, säger hon.

Alla svenskor bättre i andra

Frida Hansdotter revanscherade sig också ordentligt efter att varit två sekunder efter ledaren i första åket och tog ledningen med sju tiondelars marginal när hon gick i mål. Det räckte till slut bara till en 16:e plats.

–  Jag fick mer flyt i andra och kunde köra lite mer som jag ville, säger Hansdotter till TV4 som ser fram emot slalomen på lördag.

– Jag älskar VM, ska försöka ta fram en extra växel till på lördag.

Kajsa Kling körde även hon upp sig något och slutade på 24:e plats. Maria Pietilä-Holmner öppnade det andra åket starkt men fick sladd på skidorna och hamnade strax efter Kling på 25:e. 

Tessas dans gav guld

Italienskan Sofia Goggia, med nio pallplatser den här säsongen men utan VM-medalj, fick tillslut stå på pallen i ett VM. 74 hundradelar efter Tessa Worley räckte till ett brons.

Amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin jagade Worley efter att legat trea efter första åket, men rådde inte på fransyskan och fick nöja sig med silver. Worley dansade ner för backen och klarade guldet.

– Men det var ingen lugn och fin dans, det var en utmaning att kriga sig ner, säger Tessa Worley till TV4.

Hela programmet för alpina VM, som sänds i TV4 och Eurosport, hittar du här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.