Vinterstudion – detta hände igår

Uppdaterad
Publicerad

Skidfest i Ulricehamn med 30 000 i publiken, spurtuppgörelse i skidskyttestafetten, och en stark comeback i alpint. Missade du Vinterstudions sändning? Här är lördagens viktigaste händelser.

Helgens hålltider:

Charlotte Kalla bars fram storpubliken och knep en pallplats, bara tiondelar före Astrid Jacobsen. Marit Björgen vann i första tävlingen efter sitt uppehåll. Hanna Falk gjorde sitt livs bästa distanslopp bara ett par hundra meter från föräldrahemmet.

Marcus Hellner ville inte vara sämre utan tog en tredjeplats på 15 km fritt efter en urstark avslutning i Ulricehamn. Segern gick till kanadensaren Alex Harvey.

Sämre gick det för Johan Olsson. Han slutade som 48:e man och famlade efter svar i SVT:s intervju.

Lindsey Vonn var tillbaka efter sitt armbrott och visade att hon blir att räkna med i VM. Hon vann damernas störtlopp i Garmisch-Partenkirchen.

Britta Johansson Norgren behåller sin ledning i totala långloppscupen efter en fin andraplats i La Diagonela, Schweiz. Sara Lindborg blev trea.

Det blev italiensk seger i klassiska störtloppet Hahnenkammrennen. Dominik Paris vann den prestigefyllda tävlingen efter en vass avslutning.

Anna Magnusson imponerande stort i masstarten i Antholz. Med bara en bom var hon uppe på en tredjeplats som bäst, men slutade sjua. Nadine Horchler, Tyskland, skrällvann.

Sämre gick det för de svenska herrarna i skidskyttestafetten. Ett tag var de nere på artonde plats, men slutade nia. Jesper Nelin imponerade i det svenska laget.

Petter Northug var tillbaka efter en dryg månads paus från tävlande men visade fortfarande ingen form. Han blev 26:a i Norska cupen och loppet över 15 km.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.