Sofia Mattsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-silver till Sofia Mattsson

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Mattsson tog fyra enkla segrar på sin väg till VM-final i brottning. Men väl där var hon chanslös. Saori Yoshida, som hade elva raka VM- och OS-guld inför matchen, blev på tok för svår.  – Det är klart jag har respekt för henne, säger Mattsson till TT.

Mattsson, som aldrig vari hotad i sina fyra första matcher, stod dock för en bra insats i den långa stunder avvaktande finalen.

– Jag var mer bestämd den här gången, lite mera att nu fasen, jag måste våga, säger Sofia Mattsson till TT.

– Det är klart jag har respekt för henne, men det är en bra respekt och jag känner inte alls att jag har förlorat på förhand som många kanske gör.

Matchen var länge jämn och Yoshida fick endast en poäng i den första perioden.

I den andra fick hon dock fem poäng vid ett tillfälle då hon lyfte upp svenskans ben i luften, varpå det svenska lägret protesterade förgäves. Därmed blev slutresultatet 6-0 till den oslagbara Yoshida.

– Jag gjorde en onödig grej där och det blev fyra när jag i stället borde trampa ut för då hade hon ju bara fått en poäng.

– Men det var egentligen bara den missen jag tyckte att jag gjorde.

För Mattsson var silvret hennes andra i VM. Dessutom har hon ett guld och ett brons. Medaljen var dock hennes första i den nya OS-klassen 53 kilo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.