Foto: Frida Wallbergs Facebook-sida

Wallberg fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska boxaren Frida Wallberg tvingades tidigare i veckan föras akut till sjukhus. På Facebook berättar Wallberg att hon drabbades av kraftig huvudvärk, började må ordentligt illa och fick föras med ambulans till Linköpings universitetssjukhus.

”Låt det inte vara en ny hjärnblödning”, skriver Wallberg att hon tänkte.

Efter röntgen gav läkarna det positiva beskedet att det inte handlade om någon hjärnblödning, men på grund av fortsatt huvudvärk och illamående var Wallberg kvar på sjukhuset två nätter.

Frida Wallberg

”Nu är jag på fötter igen och sakta men säkert hämtar jag mig”, skriver Wallberg.

Det var i juni förra året som Wallberg drabbades av en hjärnblödningen när hon blev knockad i VM-matchen mot australiskan Diana Prazak. Därefter har hon tvingats anpassa sig till ett nytt liv.

”Det är flera dagar där jag mår bra. Sedan är det det där med tröttheten och huvudvärken som jag nästan har konstant”, sade hon till TT i somras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet