Foto: Scanpix

Wallberg opererad för hjärnblödning

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Frida Wallberg knockades två gånger i den åttonde ronden i matchen om WBC-titeln i går kväll. I natt akutopererades svenskan för hjärnblödning. – Hon ligger i respirator, meddelar pojkvännen Robert Stridsberg.

Wallbergs tillstånd blev snart sämre efter knocken, och strax före kl nio i morse kom beskedet att hon drabbats av en hjärnblödning.

– Hon ligger i respirator för att få hjälp med andningen då hon fortfarande är nedsövd. Ett uppvaknande planeras under dagen om doktorerna vill, annars kan det bli fortsatt sömn för hennes del tills det blir bättre, meddelar pojkvännen Robert Stridsberg i ett pressmeddelande.

Frida Wallberg

Det var i den åttonde ronden som svenskan, inom loppet av kort tid, knockades två gånger av sin australiska motståndare Diana Prazak. Domaren avbröt matchen och Frida Wallberg fick syrgas innan ambulans förde henne till Karolinska universitetssjukhuset.

Det är för närvarande oklart hur pass allvarligt hennes tillstånd är.

– Sjukhuset har inte lämnat några besked än, säger Robert Ludwig, medicinskt ansvarig i Proffsboxningskommissionen hos Svenska boxningsförbundet, till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet