”Kan fundera på om det var rätt att fortsätta”

Publicerad

Enligt Sanna Neselius, hjärnforskare och ledamot i Medicinska kommittén hos Svenska boxningsförbundet, är det svårt att säga hur pass illa Frida Wallberg skadats av slagen.

– Hon var ju inte medvetslös. En hård knockout tycker ju jag per definition är när man ligger ned och är medvetslös. Det jag tyckte var otäckt var att hon gick till sin ringhörna men sedan blev dålig, sade hon i telefon till TT innan Golden Ring meddelat att Wallberg opererats för hjärnblödning.

Om matchläkaren borde ha brutit matchen tidigare är svårt att avgöra, enligt Neselius.

– Jag ser ju bara de sekvenser som tv-kamerorna visar. Hon blev ju knockad två gånger i samma rond, och man kan ju fundera på om det var rätt beslut att fortsätta. Det skulle ju aldrig ha hänt i exempelvis en olympisk boxningsmatch, där skulle man stoppat matchen efter första nedslagningen, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.