Foto: Fot: TT Nyhetsbyrån

Watsons andra kavaj på tre år

Uppdaterad
Publicerad

Bubba Watson tappade spelet efter sin första gröna kavaj 2012 men har nu definitivt hittat tillbaka till mästarspelet. Det gav en andra Mastersseger på tre år.

Bubba Watson gick ut i ledningen tillsammans med Jordan Spieth. 20-årige Spieth var ett tag på första niohålaren uppe i ensam ledning. Men när Spieth började missa tog Watson över tillställningen och släppte aldrig greppet.

– Jag kommer inte ihåg de sista hålen. Det enda jag tänkte på vara att göra par, på par. När jag gick upp på 18:e var det lite lättare, den här gången, säger Watson, som syftar på det särspel som blev för två år sedan mot Louis Oosthuizen.

US Masters

Igår vacklade 2012 års mästare lite på greenerna men idag var han säker. Dessutom var han så säker på sin egen förmåga att han svarade för en riktigt vågat slag på det 15:e hålet, som blev avgörande.

Watson låg bakom träd men valde ändå att gå för green och slå över vattnet på par-5-hålet. Om han hade missat hade han blivit kallad dåraktig – men han lyckades och blev istället hjälte.

När amerikanen satte parputten på 17:e var det definitivt klart. Treslagsledning inför sista, viklet blev segermarginalen. Med åtta under par spelade Watson hem sin andra kavaj på tre år.

– Den här gången känns det annorlunda. förra gången kändes det nästan som jag hade lite tur. Den här gången ligger det hårt arbete bakom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Masters

Mer i ämnet