Foto: TT Nyhetsbyrån

Kvitova tog hem Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Petra Kvitovas starka vänsterslag dominerade stort i finalen och tjeckiskan vann efter en timmes spel i två raka set (6-3, 6-0). – Att stå här är fantastiskt, säger Kvitova till SVT Sport.

Därmed tog framgångssagan slut för kanadensiskan Eugenie Bouchard som fram till finalen inte hade tappat ett enda set. Men idag var hon chanslös.

– Hon är bara 20 år och har klarat av sin första Grand Slam-final. Nu vet hon hur det känns och hon har en fantastisk framtid framför sig. Vi kommer att få se mycket av henne i framtiden, det är vi säkra på, säger SVT:s expertkommentator Janne Gunnarsson som samtidigt hyllar mästarinnan:

Wimbledon 2014

– Petra är otroligt effektiv och har en väldig hög nivå matchen igenom. Riktigt imponerande.

Avancerar på världsrankingen

Siffrorna var den största segermarginalen i en Wimbledonfinal sedan Monica Seles föll mot Steffi Graf 1992 – och det var Kvitovas andra seger totalt i turneringen efter vinsten 2011.

– Att stå här igen efter tre år är fantastiskt och den här segern är mer speciell. Nu när jag har vunnit Wimbledon två gånger tror jag att det kommer bli lättare för mig i framtiden, säger hon.

”Vill tacka pappa”

Bouchard går från 13:e till en sjundeplats på världsrankingen samtidigt som 24-åringen avancerar till en fjärdeplats.

– Jag vill tacka min manager och pappa, som fyller år imorgon, extra mycket. Hela mitt team har hjälpt mig fram till det här. Det är mycket jobb bakom och det har varit tufft mentalt, säger Petra Kvitova.                   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2014

Mer i ämnet