Använd SVT Play utomlands

SVT Play är tillgängligt i hela världen men på grund av rättighetsskäl går vissa program bara att se i Sverige.

Läs gärna mer om rättigheter och hur de fungerar här: Rättigheter

Ibland blir det fel och vi tror att du är utomlands trots att du är i Sverige. Här kan du läsa mer om hur du gör om det felet drabbat dig: Varför tror SVT Play att jag är utomlands?

Vanliga frågor och svar

Varför kan jag inte använda SVT Play utomlands på samma sätt som till exempel Netflix och HBO Nordic?

Till skillnad från Netflix och HBO omfattas inte SVT Play av EU:s förordning om portabilitet. Förordningen omfattar i första hand tjänster som det betalas för och där tjänsteleverantören har koll på abonnenten. Tanken är att du får ta med tjänster du betalat för även på semestern. SVT:s finansiering via Public service-avgiften räknas inte som en betaltjänst i den här frågan. 

Om du vill läsa mer om lagen "Digital Single Market – Portability of online content services" så finns den tillgänglig i sin helhet här.

Hur ser jag vilka program som är tillgängliga utomlands?

Om du använder någon av våra appar till mobiler eller surfplattor laddas det tillgängliga innehållet automatiskt. Då syns inte programmen som bara är tillgängliga inom Sverige. 

Kanalerna på SVT Play går bara att använda inom Sverige.

Om du använder SVT Play på webben så finns det en filtrering för att visa enbart program som är tillgängliga utanför Sverige. På https://www.svtplay.se/program så hittar du en knapp under alla kategorier som heter "Kan ses utomlands". Klickar du i den ser du enbart tillgängliga program. 

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss