”Bennifer” förlovade på nytt – efter 18 år isär

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Lopez och Ben Affleck gör det igen. Paret, som blev ihop förra året efter 18 år isär, är förlovade, skriver People, som fått nyheten bekräftad.

Jennifer Lopez släppte själv den stora nyheten i sitt nyhetsbrev ”On the JLo”. I ett klipp poserar hon med en stor grön diamant på ringfingret, en bild som även hennes syster har delat på sociala medier.

Paret träffades första gången under inspelningen av den romantiska komedin ”Gigli” 2001. De var förlovade 2002–2004 – den gången fick Jennifer Lopez en rosa diamant på fingret – och paret fick smeknamnet Bennifer av sina fans.

”Vi är mer erfarna”

I en intervju med People har Jennifer Lopez sagt att relationen är annorlunda nu när de båda är äldre.

– Vi är smartare, vi är mer erfarna, vi är på nya ställen i livet, vi har barn nu och det måste vi vara väldigt medvetna om.

Den nya relationen blev officiell då paret kysstes på röda mattan i Venedig i höstas, innan premiären av Afflecks film ”The last duel”.

Psykologen: Press utifrån

Det är uppförsbacke för ex som blir ihop igen, menar Fredric Bohm, legitimerad psykolog som bland annat medverkar som expert i serien Gift vid första ögonkastet. Det kräver mycket från båda parter.

Men Bennifer kan vara ett undantag.

– Om jag skulle satsa en slant hade jag sagt att de kommer hänga ihop ett tag nu. De vet att de har ögonen på sig, ett tryck utifrån, och då ger man inte upp i första taget, säger han.

– Som parterapeut under 2000-talet skulle jag vilja ge det som en allmän uppmaning: Att sakta ner tempot lite. Gå långsammare in i relationer. Men när du väl är inne i dem – var inte så snabb på att kliva ur dem.

Men hur ska man tänka om man vill försöka igen med sitt ex? Hör Fredric Bohms checklista i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.