Rapparen Juice Wrld har avlidit, bara 21 år gammal. Foto: Owen Sweeney/AP/TT

21-åriga rapparen Juice Wrld död

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska hiphopartisten Juice Wrld har avlidit, 21 år gammal. Han drabbades under söndagen av något slags krampanfall på flygplatsen i Chicago, men den officiella dödsorsaken är inte känd.

Juice Wrld hette egentligen Jarad Anthony Higgins. Hans musikkarriär hade precis börjat ta fart efter att låten Lucid dreams, som släpptes förra året, nådde en andraplats på Billboardlistan. Sedan genombrottet 2018 hann Juice Wrld samarbeta med flertalet stora hiphopstjärnor, som Young Thug och Travis Scott.

I somras spelade han på hiphopfestivalen Smash i Stockholm, och han var tidigare i år även support åt världsstjärnan Nicki Minaj när hon uppträdde i Globen i Stockholm.

Den amerikanska artisteliten sörjer nu Juice Wrld. Artister som The Weekend, Chance the rapper och Elle Goulding hör till dem som hyllar honom på sociala medier:

”Vila i frid Juice. Så sorgligt hur ofta det här händer med unga, talangfulla artister på väg upp nu för tiden”, skriver Lil Nas X på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.