Rapparen Jaouli ”Finess” Akofely berättar vad Hässelby har haft för betydelse för honom och för den svenska hiphopscenen. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Gröna linjen reppas i livepodd om hiphop på Postmuseum

Uppdaterad
Publicerad

Under tre kvällar har en livepodd om hiphop på tunnelbanans blåa, röda och gröna linje arrangerats på Postmuseum. När SVT var på besök var det Hässelby och postkod 165 som representerades. Hör musikern Jaouli ”Finess” Akofely berätta vad området har haft för betydelse.

Älskade postnummer

Älskade postnummer är en utställning på Postmuseum i Gamla stan i Stockholm. Den består av fotografier och intervjuer med några av Sveriges mest kända rappare samt musikexperter, forskare och konstnärer som berättar varför plats och postnummer är viktigt för hiphopkulturen.

Utställningen pågår till och med 31 september 2020. Här berättar Julia Gunnarsdottir från Postmuseum om tre områden i Stockholm som haft stor betydelse för hiphopen.

Livepodden arrangerades med hjälp av podcasten Gatuslang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.