25 år efter Oasis debutalbum: Bröderna släpper nya soloprojekt

Uppdaterad
Publicerad

I år är det 25 år sedan Oasis släppte sitt hyllade debutalbum Definitely maybe. Nu är bröderna Liam och Noel Gallagher som frontade gruppen båda aktuella med ny musik.

Sedan debutalbumet Definetly Maybe som släpptes 1994 har Oasis etablerat sig som en av världens största indieband. Men gruppen har också präglats av bröderna Gallaghers rivalitet som till slut splittrade bandet. 

Nu, 25 år efter den hyllade debutskivan är både Liam och Noel relevanta med nya soloprojekt. Storebror Noel har nyligen släppt sin andra EP för året som heter This is the Place.

– Noel går tillbaka till en sida han inte visat särskilt mycket förr, det är hans egna musikaliska förflutna. När han växte upp i Manchester var det dansrocken med Happy Mondays och Stone Roses som var det allra största. Det är den typen av musik han försöker göra här, säger musikrecensenten Per Sinding-Larsen om EP:n.

Lillebror Liam är samtidigt aktuell med sitt andra soloalbum Why me? Why not.

– Det här är ambitiöst, det är proffsigt det är det bästa han släppt på många år, säger Per Sinding-Larsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.