Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur många år tar det att plöja igenom allt som finns att se på strömningstjänsterna? Hör i klippet. Foto: TT

350 år – så lång tid tar det att se allt på streamingtjänsterna

Publicerad

Det tar över tre århundraden att titta på allt innehåll som idag finns på streamingplattformar, enligt en uppskattning som gjordes på tv-seriefestivalen Series Mania.

Uppskattningen gjordes av EU-kommissionens digitala divisionschef Lucia Recalde.

I den hade Lucia Recalde inte räknat med till exempel datorspel eller användargenererat innehåll, som finns på som Youtube, och nu ifrågasätter hon om produktionsnivån de senaste åren verkligen varit hållbar.

”Det är den här nivån av konkurrens som alla medieföretag står inför idag i mobiltelefonens uppmärksamhetsekonomi”, säger Lucia Recalde.

Delade åsikter

Uppskattningen baseras på statistik från det audiovisuella observatoriet som är en del av Europarådet.

På Series Mania var Pandora Gagnon Da Cunha Telles, vice ordförande för branschföreningen European Producers Club, den enda som var kritisk till ifrågasättandet om hur mycket tv-innehåll som produceras.

”Vi säger aldrig att det finns för många smärtstillande medel eller läkemedel som produceras,” sa hon.

”Men när vi talar om kultur- och underhållningsbranschen har vi alltid en känsla av att det kanske är för mycket. Vi jämför aldrig det med andra källor till industri i världen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.