Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nicholas Santos blev tvåa på 50 meter fjäril vid sim-VM. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/TT

42-årige Nicholas Santos tog VM-silver – äldst någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Nicholas Santos har tagit ännu en VM-medalj. Denna gång som 42-åring.

Brasilianen blev tvåa på 50 meter fjäril i Budapest och slår därmed sitt eget rekord som den äldsta VM-medaljören någonsin – i hans sista långbane-VM.

– Jag är så glad, säger han.

Santos var en hundradel före amerikanen Andrew Michael som blev trea.

Nicholas Santos har vunnit flera VM-guld i kortbana. Däremot har han aldrig stått högst upp på pallen i ett långbane-VM. Fyra medaljer har det blivit, tre silver och ett brons, samtliga på 50 meter fjäril.

”Väldigt, väldigt glad”

Detta är Santos sista långbane-VM.

– Jag hade en chans till att ta en medalj, och jag tog den. Jag är väldigt, väldigt glad. Det är mitt beslut att lägga av, det  är inte så att jag måste lägga av för att jag har ådragit mig en allvarlig skada eller så. Jag är så glad att kunna vara här och tävla och få en till tävling i min karriär, säger han till SVT Sport.

Vann gjorde amerikanen Caeleb Dressel. Det var 25-åringens 15:e VM-guld i karriären och hans andra på lika många dagar.

Hosszu sjua på 200 medley

Hemmafavoriten Katinka Hosszu, Ungern, fick sin segerrad på 200 meter medley bruten. Hon hade fyra raka VM-guld på distansen, men 33-åringen är inte längre lika vass som under sina glansdagar och slutade först på sjunde plats. Alex Walsh, USA, vann på 2.07,13 – dryga sekunden över Hosszus världsrekord från 2015.

Hosszu hade tiden 2.11,37

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.