default_caption

Ulvaeus: ”Äntligen ett Abba-museeum”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterade Björn Ulvaeus det nya Abba-museet som kommer att finnas på Djurgården i Stockholm.

Efter flera vändningar och planer som lagts på is är det nu klart. Abba får ett eget museum på Djurgården i Stockholm. Men inte i en egen byggnad. Museet kommer att inrymmas i det nya populärmusikmuseet Swedish Music Hall of Fame.

Björn Ulvaeus sa på onsdagens presskonferens att han är positiv till att museet hamnar i ett större sammanhang med svensk populärmusik. Men museet har inte varit en självklarhet för honom.

Abba

”Museiföremål innan min död”

– Jag har varit lite tveksam till att bli ett museiföremål innan min död. Men nu blir det äntligen ett Abba-museeum, sa Björn Ulvaeus.

Museet kommer att invigas i april 2013 och Abba-utställningen kommer på ett interaktivt sätt presentera bandets musik, texter, kläder, musikaler och filmer.

– Min förhoppning är att man ska komma lite närmare oss och att det ska vara mycket humor, värme och känslor, säger Björn Ulvaeus i intervjun med SVT.

En längre del av intervjun ser du i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Abba

Mer i ämnet