”Vi älskar detta – lycka till”, står det att läsa på Abbas twitterkonto. Foto: SVT/AP/TT

Abba twittrar hejarop till brittiska Eurovision-bidraget

Uppdaterad
Publicerad

Abba vann Eurovision 1974 med låten Waterloo. Inför kvällen skickar den svenska popgruppens twitterkonto en hejahälsning, men inte till Sverige utan till Storbritanniens Sam Ryder.

Storbritanniens tävlande i Eurovision, Sam Ryder, besökte brittiska BBC Radio i veckan och framförde en cover på Abbas vinnande Eurovisionbidrag Waterloo.

Inför finalkvällen har Abbas twitterkonto retweetat klippet där Sam Ryder sjunger med texten ”Vi älskar detta – lycka till ikväll, Sam Ryder”.

Eurovision song contest 2022

Gruppen har också skickat ett tack till brittiska tidningen Independent som rankat Waterloo som den bästa Eurovisionvinnarlåten någonsin. Svenska Cornelia Jakobs har inte fått någon hälsning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredsbudskap och nya tenkikproblem – SVT:s reportrar på plats i Turin uppdaterar om de senaste dagarnas snackisar. Foto: Jessica Gow/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2022

Mer i ämnet