Världsartisten Tim ”Avicii” Bergling hittades död i Oman under fredagen. Foto: TT

Familjens budskap till Aviciis fans: ”Vi vill tacka för det stöd vi fått”

Uppdaterad
Publicerad

Tim ”Avicii” Berglings familj tackar nu för alla hyllningsinitiativ och stöd efter sonens bortgång: ”Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skriver man i ett pressmeddelande.

Och det är många, både fans och artistkollegor som sörjer och hyllar världsstjärnan.

Det är genom presskontakten Ebba Lindqvist som familjen till bortgångne Tim ”Avicii” Bergling tackar fansen.

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skriver de i ett pressmeddelande som fortsätter:

”Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minutrar runt om i världen.”

Med kärlek, Familjen”

Hyllades på Sergels torg

På lördagseftermiddagen samlades hundratals människor på Sergels torg i Stockholm för att hedra minnet av Tim ”Avicii” Bergling. Klockan 16.00 hölls en tyst minut och därefter började talen. Tårar och tal blandades med musik och spontandans.

– Vi är stora fans av honom. Det betyder väldigt mycket för oss att ha en tyst minut och det kommer att vara väldigt känslosamt, säger Arman Cinkitas, en av arrangörerna inför minnesstunden.

Fans och världsartister sörjer

Vännen och artistkollegan Sebastian Ingrosso skriver på Twitter ”...Tim inspirerade oss allihop och miljoner andra....”. Och Sebastian var inte ensam om att hylla Avicii. Tusentals fans och artister runt om i världen har reagerat med bestörtning och spridit sina hyllningar på sociala medier.

DJ-stjärnan David Guetta sörjer sin vän och kollega på Twitter: ”...Tack för dina vackra melodier, tiden vi delade i studion...”.

På twitter skriver Madonna: ”Så ledsamt... Så tragiskt. Farväl söta Tim. Farväl för tidigt.”.

Klockringning

Dagen efter dödsbeskedet hedrade staden Utrecht, Nederländerna Avicii genom att spela de välkända hitsen ”Wake me up”, ”Without you” och “Hey Brother”med kyrkklockorna i stadens domkyrkotorn. Även klockspelet i Norrköpings rådhus kommer att spela Aviciis musik två gånger om dagen, klockan 12.55 och 16.55, hela veckan.

Anton Körberg: ”Tack till alla fantastiska människor...”

Tim Berglings familj har fram till nu inte uttalat sig om Aviciis bortgång. Men i ett Facebook-inlägg tackar Anton Körberg, halvbror till Avicii, för stödet han fått från alla runtomkring honom.

”Tack till alla fantastiska människor runt omkring mig för era fina ord i en tuff tid. Ni är underbara. Jag älskar er!”, skriver han på sin Facebook.

Det var under fredagen som Tim ”Avicii” Bergling hittades död i Oman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.