Asap Rockys mamma Renee Black lämnar Stockholms tingsrätt efter det att domstolen meddelar att Asap Rockey inte förblir häktad efter att huvudförhandlingen mot hiphopartisten Asap Rocky avslutats. Foto: Fredrik Persson/TT

Advokaten och mamman: ”Vi är besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Domen mot ASAP Rocky efter misshandlen i Stockholm är en besvikelse. Det säger rapparens advokat. Även hans mamma är besviken på tingsrättens dom.

– Det känns inte bra alls, säger hon till Expressen.

ASAP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic är besviken och självkritisk. På en pressträff efter att domen har fallit, berättar han att det är för tidigt att säga om den kommer att överklagas eller inte.

– Det här får jag ta på mig. Min argumentation har inte nått hela vägen fram. Är det någon som har brustit så är det jag, säger han och fortsätter:

ASAP Rocky

– Vi måste smälta detta. Det är bäst att fatta ett sådant beslut med huvudet kallt.

Slobodan Jovicic har ännu inte varit i direkt kontakt med sin klient men säger att domen förmodligen inte kommer som någon överraskning.

– Vi har pratat om det här mycket. Alla har varit förbredda. Jag tror att han i slutändan ändå är tacksam över att vara hemma. Men besviken över att vi inte har nått hela vägen fram. För honom var det den enda frågan som var viktig. Att han hade en invändning mot att de här killarna (målsägande, reds. anm.) inte hade varit schyssta mot honom.

Mamman: ”Känns inte bra alls”

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, har ännu inte själv kommenterat domen på sina sociala mediekanaler, men Expressen har varit i kontakt med artistens mamma, Renee Black, som besökte Sverige i samband med rättegången.

– Det känns inte bra alls. Jag kan inte säga mer just nu, säger hon till tidningen om domen.

Slobodan Jovicic försäkrar dock att ASAP Rocky kommer att återvända till Sverige i framtiden efter det som har hänt.

– Jag vet att han kommer tillbaka. Hundra procent, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet