Detta var Skarsgårds allra första nominering till en Emmy, som han alltså också vann. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Alexander Skarsgård prisad på Emmy-galan

Emmyn för årets bästa manliga biroll i en miniserie blev svensk. Alexander Skarsgård prisades vid nattens Emmy-gala för sin roll i serien ”Big Little Lies”.

Det blev en svensk statyett vid nattens Emmy-gala i USA.

Alexander Skarsgård hyllades vid den stjärnspäckade galan för sin rollprestation som hustrumisshandlaren Perry Wright i serien ”Big Little Lies”, och tog hem priset för bästa manliga biroll i en miniserie eller tv-film.

”En i tjejgänget”

I sitt tacktal hyllade han sin mamma, som fanns med skådespelaren på galan, och sina medskådespelare i serien.

– Tack för att ni fick den här killen att känna sig som en i tjejgänget.

Detta var Skarsgårds allra första nominering till en Emmy, ett pris som delas ut för årets bästa tv-prestationer.

Flera priser till serien

Det var också en bra galakväll för svenskens kollegor i serien. ”Big Little Lies” tog hem det prestigefyllda priset för bästa miniserie.

Serien vann även pris för bästa regi (Jean-Marc Vallée) av en miniserie eller tv-film, och Nicole Kidman, som spelar Skarsgårds hustru i serien, prisades som bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller tv-film.

Dessutom kammade Laura Dern hem statyetten för bästa kvinnliga biroll i en miniserie eller tv-film för sitt skådespelande i serien.

LÄS MER: Här är nattens alla vinnare vid Emmy-galan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emmy-galan 2017

Mer i ämnet