Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT presenterar artisterna som medverkar i årets upplaga av Allsång på Skansen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Här är årets artister i Allsång på Skansen

Uppdaterad
Publicerad

På en pressträff i dag presenteras årets artister i Allsång på Skansen.

För sjunde året i rad ser vi Sanna Nielsen som programledare, och det kommer att vara fullt publikuppställ på Skansen, till skillnad från 2021 då maxantalet låg på 500 personer på grund av pandeminrestriktioner.

Mellovinnaren Cornelia Jakobs kommer att synas på scenen på Soliden, och andra artister från Melodifestivalen som dyker upp är Medina, Theoz och Tone Sekelius. Andra artister som dyker upp är Tommy Körberg, Sahara Hotnights, Tomas Ledin, Moonica Mac och Jireel.

Norska tvillingar på scen

De norska bröderna Marcus och Martinus har precis vunnit underhållningsprogrammet Masked singer och kommer att uppträda på Solliden.

– Den här gången ska vi sjunga i Sverige utan mask, det är väl sex – sju år sedan sist vi var med på Allsång på Skansen, så det gläder oss, säger Marcus Gunnarsen till SVT.

En veteran på allsångsscenen är Hasse Andersson. Men nu var det några år sedan han var med sist. Den 26 juli är det dags igen.

– Jag har en himla bra låt i bagaget, jag är så glad åt den, det är precis vad man behöver nu på sommaren, säger Hasse Andersson.

Första programmet sänds tisdag den 28 juni. Vem som sjunger under ”Allsångsscenen är din”, där en artist får ett helt program, avslöjas 14 juni.

De uppträder

Avsnitt 3, 12 juli

Medina

Eric Bibb

Myra Granberg

Sanne Salomonsen

Kristofer Greczula

Avsnitt 4, 19 juli

Sahara Hotnights

Casanovas

Tone Sekelius

Linnea Henriksson

Avsnitt 5, 26 juli

Hanna Ferm & Junie

Moonica Mac

Nanne Grönvall

Hasse Andersson

Thomas Stenström

Avsnitt 6, 2 augusti

Mikael Wiehe

Alba August

A36

Afro-Dite

Daniel Adams-Ray

Avsnitt 7, 9 augusti

Iris Bergcrantz

Marcus och Martinus

Albin Lee Meldau

Avsnitt 8, 16 augusti

Tommy Körberg

Ella Tiritiello

Siw Malmkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.