Amber Heard överklagar domen i rättegången mot skådespelaren och exmaken Johnny Depp. Foto: AP/TT

Amber Heard överklagar domen i uppmärksammade förtalsrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Amber Heard har överklagat domen i förtalsmålet mot skådespelaren och exmaken Johnny Depp, rapporterar Daily Mail.

Snart två månader har gått sedan den uppmärksammade rättegången mellan de båda skådespelarna och exmakarna avslutades. Amber Heard dömdes i början av maj att betala motsvarande runt 98 miljoner kronor i skadestånd till Johnny Depp för att ha förtalat honom. Även Depp dömdes för förtal och tvingades i sin tur betala motsvarande över 20 miljoner kronor i skadestånd till henne.

För drygt en vecka sedan begärde Heards juridiska företrädare att ärendet skulle ogillas, vilket nekades av domstolen i Virginia. Heards jurister ansåg att en av jurymedlemmarna inte hade blivit ordentligt granskad.

”Jurymedlemmen blev granskad, satt med under hela rättegången, överlade, och kom fram till en dom”, står det i beslutet från domstolen.

Nu överklagar Heard i stället domen. Hennes advokater har officiellt lämnat in en överklagan, skriver Daily Mail.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.