2 juni beslutade juryn att Amber Heard förtalade Johnny Depp i den uppmärksammade artikeln i Washington Post där hon säger sig ha varit utsatt för relationsvåld, dock utan att nämna Johnny Depps namn. Foto: TT

Domare nekar Amber Heard ny rättegång

Uppdaterad
Publicerad

Efter det uppmärksammade förtalsmålet mellan ex-makarna Amber Heard och Johnny Depp nekas nu Heard en ny rättegång. Heard menade att en person i juryn inte var den som kallats till rättegången – något som tillbakavisas av domaren.

Efter den uppmärksammade rättstvisten mellan före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard beslutade juryn att Amber Heard har förtalat Johnny Depp och tvingas betala honom runt tio miljoner dollar. Enligt domen har även Depp förtalat sin ex-hustru och döms att betala två miljoner dollar i skadestånd.  

Heard har sedan dess påstått att en person i juryn inte var den som kallats till rättegången och att domen mot henne därför inte är rättvis. I samband med detta överklagade hon domen och ansökte om en ny rättegång. Hennes påstående tillbakavisas nu av en domare i Virginia och hon nekas därmed en ny rättegång. 

”Jurymedlemmen blev granskad, satt med under hela rättegången, överlade, och kom fram till en dom. Alla jurymedlemmar har fullföljt sin plikt och har hållit sig till sin ed”, står det i beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.