American Apparels butik på Götgatan i Stockholm i morse. Foto: Gustaf Grapengiesser

American Apparel-butik vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Klädmärket American Apparels avklädda reklam har blivit ett föremål för debatt i sociala medier. Nu har en av Stockholmsbutikerna blivit vandaliserad.

Klädmärket American Apparels reklambilder med halvnakna kvinnor och mer påklädda män har omdiskuterats i sociala medier den senaste veckan. Nu har företagets butik på Götgatan i centrala Stockholm vandaliserats.

Tidigare har DN rapporterat om hål i butikens skyltfönster, liknande skotthål. I morse ringde butiken till polisen för att anmäla en ny skadegörelse. Då gällde det att någon har satt upp affischer med slagorden ”Bojkotta” på butikens fönster.

– Det finns uppemot fyra anmälningar rörande skadegörelse som har kommit in den senaste tiden, säger Kjell Lindgren, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Anmälda för sexism

American Apparel omskrevs i förra veckan för sin marknadsföring och reklamombudsmannen tog emot tio olika anmälningar mot klädföretaget.

– Anmälningarna gällde att reklamen ansågs sexistisk, men eftersom kampanjen är riktad mot en amerikansk marknad och inte en svensk så har vi lagt ner ärendena, säger Tobias Eltell som är jurist på Reklamombudsmannen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.