Tenoren Andrea Bocelli. Foto: Omer Messinger/TT

Andrea Bocelli sänder konsert från katedral

Uppdaterad
Publicerad

Tenoren Andrea Bocelli firar påsk i hemlandet Italien med att sjunga i katedralen Duomo di Milano. Konserten, som genomförs utan publik, direktsänds på Bocellis Youtubekanal.

Allt fler artister liveströmmar konserter på nätet eftersom de inte längre kan åka på turné. Den svenske artisten Danny Saucedo liveströmmade sin konsert i Globen under helgen och Coldplays Chris Martin har agerat mänsklig jukebox hemifrån.

Operasångaren Andrea Bocelli tar det ett steg längre. Han ska sjunga i katedralen Doumo i Milano utan publik. Men för att hans fans ändå ska kunna ta del av musiken kommer den världsberömde tenoren sända konserten på sin Youtube-kanal.

”Jag tror på den kristna påsken, en universell symbol för återfödsel som alla  oavsett om de är troende eller inte  verkligen behöver just nu” säger Bocelli i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.