Gruppfoto med artisterna inför Mellodeltävlingen Andra chansen. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Anis Don Demina krossar motståndet i publikundersökningen

Uppdaterad
Publicerad

Ska vi tro Melodifestivalklubbens publikundersökning i Eskilstuna så krossar Anis Don Demina motståndet i Andra chansen. Men Drängarna ser mer oväntat ut att åka ur tävlingen.

Melodifestivalklubben gör varje vecka en publikundersökning under fredagskvällens genrep. Undersökningen är inte direkt vetenskaplig. Det finns ingen garanti för att deltagarna är ett genomsnitt av tv-tittarna som röstar på lördag.

Men hittills i år har de lyckats pricka rätt topp 4 i varje deltävling av Melodifestivalen utom i Malmö. Just Malmö-publiken har av någon anledning fel i den där publikundersökningen nästan varje år.

Krossade motståndet

Ska vi tro Eskilstuna-publiken så blir det nästan uteslutande favoriterna som går vidare från Andra chansen.

Anis Don Demina med ”Vem e som oss” krossar motståndet i den första duellen. Han får 102 röster mot Ellen Benediktson & Simon Peyrons tio röster. I den andra duellen är det jämnare men Malou Prytz tar ändå en klar seger med 53 röster mot Paul Reys 27.

Drängarna kan åka ur

Felix Sandman kör över Frida Öhrn i den tredje duellen med 81 röster mot 23. Och i den fjärde duellen får vi kanske undersökningens enda riktiga överraskning.  Mendez feat. Alvaro Estrella tar en ganska trygg seger över Drängarna med 56 röster mot 38.

I undersökningen har genrepspubliken svarat på frågan ”Vilken var din favorit i kväll?”. Publiken har däremot inte tagit ställning i duell för duell och det kan eventuellt påverka resultatet. Dessutom var det många barnfamiljer i arenan vilket kan påverka resultatet till exempel till Felix Sandmans fördel då han har många fans bland barnen.

Resultatet i publikundersökningen

Visa
  1. Anis Don Demina – “Vem e som oss” – 102 röster – 28,9 %
  2. Felix Sandman – “Boys with Emotions” – 81 röster – 23 %
  3. Méndez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos” 56 röster – 15,9 %
  4. Malou Prytz – “Ballerina“ – 53 röster – 15 %
  5. Drängarna – “Piga och dräng” 38 röster – 10,7 %
  6. Paul Rey – “Talking in My Sleep” – 27 röster – 7,6 %
  7. Frida Öhrn – “We Are One” – 23 röster – 6,5 %
  8. Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface” – 10 röster – 2,8 %

Fotnot: Publiken svarade på frågan  “Vilken var din favorit ikväll?”. 352 personer deltog i undersökningen. Källa: Melodifestivalklubben

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet