Här spelas den omtalade dokusåpan ”Paradise Hotel” in. Foto: Bildkälla: Paradise Hotel Sveriges egen Facebooksida.

Anklagelser om övergrepp i Paradise Hotel – hela säsongen borttagen

Uppdaterad
Publicerad

En av de manliga deltagarna i realitysåpan Paradise Hotel skickas hem efter anklagelser från två kvinnliga deltagare om övergrepp. Nu plockar Viaplay och Viafree bort hela säsongen från sina strömningstjänster.

Övergreppen ska ha inträffat för ett par månader sedan när Paradise Hotel spelades in på ett hotell i Mexiko. En deltagare skickades då hem från inspelningen efter bara ett par dagar, på grund av upprepade ”regelbrott”.

I det avsnitt av Paradise Hotel som låg ute på tisdagen visas ett samtal mellan en producent och deltagaren om hans agerande och då ges även besked om att han inte får stanna.

Paradise hotel

– Vi ansåg att händelserna var av karaktären att den här deltagaren inte kunde vara kvar, för att det inte var bekvämt för de andra, säger Susanne Nylén, presschef på Nordic Entertainment Group, mediebolaget bakom Paradise Hotel Sverige, till Expressen.

Händelserna polisanmäls

De två kvinnliga deltagarna polisanmäler nu händelserna tillsammans med produktionsbolaget, skriver Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande. Parallellt görs även en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen.

– Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group. 

Hela säsongen är nu nedplockad medan utredningen pågår och beslut om att visa resterande avsnitt av Paradise hotel kommer att fattas längre fram.

Ber om ursäkt

I programmet ber den anklagade deltagaren om ursäkt till kvinnorna och menar att det aldrig kommer att hända igen och på Instagram skriver han att hans beteende var ”fruktansvärt o vidrigt och jag har och mår skit över det varje dag”, samt: ”Men jag kan lova mig själv att bli en bättre person o göra bättre och det gör jag varje dag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paradise hotel

Mer i ämnet