Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska filminstitutets nya VD Anna Croneman är på plats under filmfestivalen i Cannes och har sett Copplas nya storfilm. Foto: Andreas Idén

Anna Croneman om framtiden för svensk film: ”Välkomnar alla tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Filminstitutets nytillträdda vd Anna Croneman är på plats under filmfestivalen i Cannes och hoppas på att Ali Abbasi kammar hem guldpalmen. Hon svarar också på frågan om vad hon tyckte om Francis Ford Coppolas vattendelare Megalopolis.

Drygt en månad har gått sen Anna Croneman tillträdde som vd på Svenska filminstitutet. Hon är på plats under filmfestivalen i Cannes, för första gången i rollen som vd.

I en intervju med Kulturnyheternas Hannes Fossbo berättar hon om sina förhoppningar för svensk filmindustri.

Filmfestivalen i Cannes 2024

– Jag har som mål att manusförfattare och regissörer som ägnat sig åt tv-serier ska vända tillbaka till filmen som format, säger hon.

Anna Croneman ser även att tv-seriens guldålder håller på att ta slut och hon hoppas att det kan bidra till att fler väljer filmen som konstform.

– Jag välkomnar alla tillbaka, säger Anna Croneman.

Tryck på klippet för att höra mer om Anna Croneman från Cannes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2024

Mer i ämnet